loader
Nyílt nap, tanácsadás a fontos döntés előtt a Rákócziban

Nyílt nap, tanácsadás a fontos döntés előtt a Rákócziban

Ezekben a hetekben sokan teszik fel a kérdést a továbbtanulás előtt álló fiatalok között, hogy merre tovább, milyen főiskolán, egyetemen tanulnak tovább, vagy kilépnek a munka világába a diákok. Ehhez kaptak segítséget a Rákócziban, ahol volt diákok és szülők mutatták be hivatásukat.

 A központi írásbeli felvételire készültek sokan az elmúlt héten, amikor a Rákóciban a pályaválasztást megkönnyítő napot tartottak a diákoknak. Szülők, egykori diákok meséltek a főiskolás, egyetemi évekről és az ismerkedésről a munka világával. Az egykori diákok a gimnazistákat a 9. - 10. osztályos tanukókat szólították meg előadásukkal. Sok kérdés merül fel ebben az életszakaszban a fiatalokban, ezért jön jól a kívülről jövő tapasztalat, segítség. A ginazisták már nem csak élatalánosságokban ismerkedtek az egyetmi szakokkal, de a bennük rejlő lehetőségek, az általuk megvalósítható álmok is közelebb kerültek hozzájuk.

Reptér, rendőrség, fodrászszalon, vagy pékség a lehetőségek széles spektrumát járhatták végig a diákok, hogy közelebbről is megismerkedhessenek a hivatásokkal.  Folyamatosan segíti a pályaválasztás elött állókat az iskola, de a témával kapcsolatos tematikus napot idén tartottak először. 

Jó érzés látni az egykori tanítványokat előadói minőségben- emelte ki az iskola igazgatója, Molnárné Reskovits Zsuzsa, aki hozzátette, hogy a jövőben is több program segíti majd a pályaválasztást több korcsoportban is az iskolában.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok