loader
Iskolába hívogató rendezvény az ovisoknak a Rákócziban!

Iskolába hívogató rendezvény az ovisoknak a Rákócziban!

Iskolába hívják az óvodásokat és szüleiket a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumba, szombaton délelőtt. Bemutatkozik az iskola és az intézmény életéről is átfogó képet kaphatnak azok a családok, akik az iskola második bemutatkozó rendezvényére látogatnak a hétvégén.

Izgalmas időszak egy család életében, amikor a gyermek búcsút vesz az óvodától és megkezdi tanulmányait az általános iskolában. De nagy dilemma is a szülőknek, hogy iskolát, vagy tanítót válasszon a gyereknek. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium igazgatója elmondta, hogy általános és testnevelés képzésre iratkozhatnak be a diákok a következő tanévben is. Nem lesz már több lehetőség az intézménnyel való ismerkedésre a családoknak, így aki teheti most szombaton, február 10-én, 9 órára látogasson el az oktatási intézménybe. A leendő tanító nénik játékos-, mozgásos feladatokkal várják az ovisokat, miközben a szülőknek az intézmény igazgatója, Molnárné Reskovits Zsuzsa mesél az iskola oktatási programjáról. 

Megfelelő ceruzafogás, koncentrációs készség, fizikai fejlettség, csak néhány azok közül a képességek közül, amivel rendelkeznie kell egy iskolába készülő gyereknek. A Pedagógiai Szakszolgálat vezetőjét az iskolaérettségről kérdeztük. Polgárdi Veronika elmondta, hogy fontos figyelni a jelekre szülőknek, óvónőknek egyarát, amik előre jelezhetik a kicsik iskolaértettéséget, vagy a képességek hiányában éretlenséget, amit nem szabad kudarcként megélni sem szülőnek, sem gyermeknek.

A 2018-as évben ez lesz az utolsó iskolába hívogató program a leendő diákoknak és szüleiknek a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban.

Kép forrása:sziirfig.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok