loader
Informatikai fejlesztések az iskolákban

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Több informatikai fejlesztés zárult sikerrel az elmúlt hetekben a városban. A Vujicsics Tihamér Zeneiskola és az Izbégi Általános Iskola hálózati fejlesztése szoros határidővel, de eredményesen befejeződött.

A fejlesztéssel mindkét iskolában az intézmény teljes területén elérhetővé vált a vezeték nélküli internet, ami a kor elvárásainak megfelelően segíti a diákok és a tanárok mindennapjait.

Az intézmények internet elérési sebessége és a belső hálózati sebesség megtízszereződött. Az elavult hálózati rendszereket teljesen egészében lecserélték, és átgondolt, új, strukturált hálózatokat alakítottak ki. A dokumentáció nélküli kábelezést az épületek között stabil mikrohullámú átjátszó antennákra cserélték, ami nemcsak minőségi, hanem esztétikai javulást is eredményezett.

Az izbégi iskolánál az 1 km-re lévő Kis bán nevű épületet is a központi épülethez kötötték mikrohullámú rendszerrel, így ott már nem kell külön szolgáltatót igénybe venni a távközléshez és az internethasználathoz. Ebben az esetben a minőségi előrelépés tehát költségcsökkenést is jelent.

A fejlesztők külön köszönetet mondtak a VSz NZRt. munkatársainak a – csak túlórázással tartható – határidők betartásáért, ezzel ugyanis az izbégi iskola teljes IT hálózatát négy nap alatt strukturálták át, így a szünet után a tanárok és a diákok már az új rendszer teljes erőforrásaival kezdhették a munkát.

Ezen felül a fejlesztők a térinformatikai rendszerbe újabb térinformatikai térképet emeltek be, így a hatályos szabályozási terv segítségével az érintettek az eddiginél hatékonyabban dolgozhatnak.

Az informatikai fejlesztések sorában a következő nagyobb munka a II. Rákóczi Ferenc Iskola rendszerének fejlesztése, ami a tervek szerint még az év végéig elkészül.

Forrás: szentendreihirek.hu 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok