loader
Indulhat a vándortábor

Indulhat a vándortábor

Vándortábor 2017 címmel tartott sajtótájékoztatót március 29-én a magyar kormány, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az Országos Erdészeti Egyesület valamint a Testnevelési Egyetem. A most induló programnak köszönhetően kiemelt támogatást kapnak az oktatási intézmények a diákok vízi és erdei nyári vándortáboroztatására. 

Új programmal jelentkezik a Kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosság, amely a Vándortábor 2017 keretén belül pályázati lehetőséggel ösztönzi az általános és középiskolákat, valamint a pedagógusokat arra, hogy a diákokat minél szélesebb körben megismertessék a sport, a természetjárás és a vízitúrázás örömeivel. A szentendrei oktatási intézmények a múltban is több a szabadidő eltöltésére kínált pályázati lehetőséggel éltek, a mostani intézkedéssel egy újabb alternatíva kínálkozik majd a városban élő diákoknak is a magyar tájakkal, történelmi helyszínekkel való ismerkedésre. Magyarország kormánya társadalmi szervezetekkel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, az Országos Erdészeti Egyesülettel, valamint a Testnevelési Egyetemmel összefogva valósítja meg az új programot.

A sajtótájékoztatón minden érintett szervezet képviseltette magát. A kivitelezést segítő szakemberek a program rájuk eső részét ismertették a jelen lévőkkel. Az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára Lomniczi Gergely a túraútvonalakról, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében az elnök, Schmidt Gábor mondta el az vízitúra megállóira vonatkozó információkat, amiket a sportágban háromszor olimpiai érmet szerző Kammerer Zoltán egészített ki. Az akkreditált oktatást a rektor mutatta be.

A közei Pilis turista útjai mellett a Mecsekben és a Mátrában is lesz lehetősége a diákoknak a természetjárásra, a hazai nagy folyókon pedig a vízi túrázásra. A túravezető tanárok akkreditált képzését a napokban fogadják el a döntéshozók, így a kurzusokra való jelentkezés is hamarosan elérhető lesz az érdeklődő pedagógusoknak.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok