loader
Hungarikum nap a Petzeltben

Hungarikum nap a Petzeltben

A magyar gazdaság, a kultúra értékeire hívták fel a tanulók figyelmét a Váci Szakképzési Centrum, Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában Szentendrén a Hungarikum napon, március 17-én. 

Divatbemutató, csipkeverők, hangulatos, sokak által ismert hazai  tájak, magyar konyha, kozmetikumok csak néhány a Petzelt József honvéd alezredes, hadmérnök, egyetemi tanár nevét viselő szentendrei oktatási intézmény Hungarikum napjának programjából. Az egynapos rendezvényen a diákok megismerkedhettek a nemzeti értéktárnak, a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményeivel. 

A divatbemutatón az iskola diákjai mutatták be a magyar, népi motívumokat rejtő modern ruhákat és kiegészítőket. Az intézmény tanulóin kívül vendégeket is invitáltak a házigazdák a programra, akik a szakközépiskola székelyudvarhelyi testvériskolájából érkeztek Szentendrére. A házigazdák számos helyi és környékbeli programmal készültek a vendégeknek Szentendre értékei mellett a főváros és Visegrád nevezetességeit is megnézhették a fiatalok.

Az iskolák kapcsolata néhány évre vezethető vissza, így már vannak tapasztalatok, ismeretségek a tanárok, a vendéglátók és a vendégek részéről is. A fiataloknak nagy élmény volt az anyaországban átélni a március 15-ei ünnepségsorozatot, ami a szentendrei látogatásuk egyik első állomása volt. 

Sok száz kilométert tettek meg Székelyudvarhelyről, a Kós Károly Szakközépiskola tanulói, hogy barátságokat kössenek az anyaországban élő társaikkal, megismerkedjenek mindennapjaikkal. 

Bár Szentendrén véget ért a látogatás, hamarosan a vendéglátók válnak vendégekké Székelyudvarhelyen, ahol a közeljövőben viszonozzák a márciusi találkozót a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulói és tanárai.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok