loader
Fiatal zenészek - Országos Továbbképzős verseny döntője városunkban

Fiatal zenészek - Országos Továbbképzős verseny döntője városunkban

IX. alkalommal gyűltek össze a fiatal zenészek, hogy összemérjék tehetségüket március utolsó napján Szentendrén, az Országos Továbbképzős verseny döntőjében, ahol neves zsűri bírálta a három napos rendezvényen a résztvevőket. 

Több forduló előzte meg az Országos Továbbképzős verseny döntőjét, amit városunkban rendeztek március 31-én. Az ország több pontjáról érkeztek ifjú zenészek Szentendrére, hogy összemérjék a három napos rendezvényen tudásokat. Három évente rendezik meg a zenei megmérettetést, aminek végén, idén is több kategóriában hirdettek győztest.

A magyar komolyzenei éltet képviselői, művésztanárok, egyetemi docensek alkották a zsűrit, akiknek négy kategóriában kellett kiválasztaniuk pontozással a legjobbakat.

Minden versenyzőnek maximum 8 perce volt arra, hogy megmutassa tudását a zsűrinek, akiknek ez alkalommal sem volt könnyű dolguk. A versenyzőknek már magára a döntőbe való bejutás is nagy elismerésnek számít.

Számos különdíjat is átvehettek kategóriánként a versenyzők, ami csak úgy mint a verseny többi eredménye is fontos mérföldkő lehet a helyezetteteknek további tanulmányaiknál.

Városunk leg eredményesebbjei az országos versenyen a Kamara kategóriában induló Bodoky Lukács Márk, Masát Tamás és Németh Sára voltak, akik a budapesti Farkas Ferenc Zeneiskola tanulóival megosztva kapták meg a kiemelt 1. helyet. A rangos verseny három év múlva folytatódik majd, hogy tovább népszerűsítse a komoly zenét nem csak a városban, de országszerte is.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok