loader
Egészségnap lesz a Rákócziban

Egészségnap lesz a Rákócziban

Tavaly tartottak először egészségnapot a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban. Idén ismét nyert az intézmény TÁMOP pályázata, így ismét bőséges programkínálatot állítottak össze. A november 26-i Egészségnap egyik meghívottja Dr. Zacher Gábor toxikológus.

Az egészségnap célja a diákok érdeklődésének felkeltése, a különböző sportágak kipróbálása, az egészséges életmódra nevelés, szemléletformálás. A délelőtt a gyerekeké lesz. Droghelyzet va! címmel Dr. Zacher Gábor toxikológus tart előadást, majd az Aids Világnap kapcsán Dr. Szlávik János mesél a betegségről a Városháza Dísztermében.

Az iskolában is többféle tájékoztató várja a diákokat. Szó lesz az étkezési zavarokról, a dohányzásról és az egészségtudatos életmódról is. A Szentendrei Rendelőintézet nőgyógyásza,Dr. Lőrincz István pedig a serdülőkori problémákból beszélget a fiatalokkal. Lesz sminktanácsadás, gyógytorna,elsősegélynyújtás, de a Szentendrei Rendőrkapitányság ifjúságvédelmi előadását is meghallgathatják a szenvedélybetegségekkel kapcsolatban.

Délután a pedagógusok vehetnek részt szűrővizsgálatokon a melanómaszűréstől a hallásvizsgálaton át a csontsűrűség mérésig.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok