loader
Adomány a Ferences Gimnáziumnak

Adomány a Ferences Gimnáziumnak

5000 dollár értékben adományozott 13 modern számítógép-szettet a tajvani magyar nagykövet a szentendrei Ferences Gimnáziumnak. Hadházy Sándor, országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően a diákok korszerű eszközökön tanulhatják az informatikát az iskolában.

A Ferences Gimnázium számítógépparkja már rendkívül elavult volt, a tajvani nagykövetnek köszönhetően mostantól 13 új gépen dolgozhatnak a diákok.

TAO, Wen-lung, tajvani magyar nagykövet érdeklődésünkre elmondta:

„A Parlamentben működik a tajvani-magyar baráti társaság, ezen keresztül kerültem kapcsolatba az iskolával. Nagyon fontosnak tartom az oktatás, a diákok támogatását. A tajvaniak számára nem ismeretlen Szentendre, a hazánból érkező túristák Budapest mellett szívesen meglátogatják Szentendrét is. Én is már két alkalommal is jártam ebben a csodálatos városban. A Ferences iskolákról is van tapasztalatom, szigorúak és nagyon magas színvonalat képviselnek az oktatásban.”

Október 15-én, kis ünnepség keretében adták át az első emeleti informatika terem új számítógépparkját, melynek megszerzésében nagy szerepe volt Hadházy Sándor országgyűlési képviselőnek is.

A Szentendrei Ferences Gimnázium igazgatója elmondta, hogy nagy szüksége volt az intézménynek már modern számítástechnikai eszközökre.

A rövid megnyitó és köszöntő után Graf Dárius 9. c osztályos tanuló 3D tervezőprogramos bemutatóját láthatták a vendégek, amely Taiwan híresebb épületeiről készült, majd bepillanthattak a 9. a osztály informatika órájába. Az adomány összege meghaladja az 1.4 millió forintot.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok