loader
Virágvasárnapi hangverseny

Virágvasárnapi hangverseny

Már hagyománynak számít a Szentendrei Református Gimnáziumban rendezett virágvasárnapi koncert. Az intézmény különleges akusztikájú kápolnájában a Musica Beata Vegyeskar, a szentendrei Református Kórus és az Új Szentendrei Kamarazenekar lépett fel.

Idén április 13-ára esett Virágvasárnap napja, ami a húsvéti ünnepek előtt a nagy hét kezdetét jelzi. A jeles napot ünnepi hangverseny keretein belül ünnepelték a Szentendrei Református Gimnázium kápolnájában, mint minden évben.

A zenészeket és a kórust Gál Tamás, Liszt-díjas karmester vezényelte, aki számos hazai és külföldi kart dirigált már, több kortárs mű bemutatója is az ő nevéhez fűződik. Műsoron ezúttal J. S. Bach koráljai, A. Vivaldi: Gloria, valamint G. F. Händel: Halleluja a messiás oratóriumából voltak. Az újraalakult Szentendrei Kamarazenekarnak ez volt az első nagykoncertje, legközelebb az államalapítás illetve az új kenyér ünnepén, augusztus 20-án lépnek fel.

Az épület tetőterének kialakítása miatt különleges zenei élményben volt részük a látogatóknak. Minden hónap első vasárnapján a kápolnában tartanak istentiszteletet, ahol személyesen megtapasztalható az egyedülálló akusztika.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok