loader
Véget ért a Tekintetek című film forgatása Szentendrén

Véget ért a Tekintetek című film forgatása Szentendrén

A Tekintetek című kisjátékfilm Dr. Kucsera Ferenc, szentendrei segédlelkész életének utolsó óráit mutatja be. Jelenleg az utómunkálatokon dolgoznak a film készítői, a tervek szerint szeptemberben láthatja a közönség az alkotást.

Visszaemlékezések alapján rendezte meg Balogh Ernő Zoltán Dr. Kucsera Ferenc, káplán utolsó óráiról szóló kisjátékfilmet, aminek címe Tekintetek. Az alkotás 15 perces.

A film pályázati forrásból valósulhat meg.  A valós történetekre épülő műben több szentendrei helyszín is látható lesz, köztük a Keresztelő Szent János Plébánia, Szent Péter- Pál- Templom, Templomdomb, szentendrei Duna-part, Vujicsics Tihamér Zeneiskola, valamint a Dunapartra vezető sikátor. A történelmi életdráma ismeretterjesztő értékkel is bír, és elsősorban a helyi közösségnek készül.

A színészek mellett több helyi lakos, valamint az atya leszármazottai is szerepelnek a jelenetekben. A Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösség munkatársai most a rossz oldalt testesítették meg, ők voltak a verőlegények. A kisjátékfilm egy tömörített verziója lesz Dr. Kucsera Ferenc életének, a stáb tagok minden meghatározó életeseményt szeretnének megeleveníteni. A filmben az atya nem beszél, ugyanúgy, ahogy a valóságban sem tette, így az ő gondolatait zene és énekhang segítségével közvetítik. 

A Tekintetek című játékfilm főüzenete, hogy valaki mindenfajta gyűlölet nélkül tudja a legnagyobb áldozatot vállalni másokért. Célja, hogy sok környékbelihez eljusson és mindenki gondolkodhasson Dr. Kucsera Ferenc atya cselekedetein.

A stáb szükségesnek érezte, hogy a kisjátékfilm kiegészüljön egy dokumentumfilmmel, így már ezt is elkezdték forgatni. Ez az alkotás Kucsera Ferenc az elfelejtett vértanú címet kapja. A készülő dokumentumfilm a Tekintetek című játékfilmmel ellentétben 50 perces lesz. Jelenleg a forrásteremtésen is dolgoznak a producerek.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok