loader
Újra indul a könytár több szolgáltatása!

Újra indul a könytár több szolgáltatása!

Újra működik a könyvkölcsönzési szolgáltatás a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, mától azaz június 02-tól. Emelet darabszámban vihetik haza a kiválasztott dokumentumokat a látogatók (könyv 12, CD és DVD 20 db) a könyvtár előtti téren várják az olvasókat a könyvtárosok. Késedelmet továbbra sem számítanak fel. - Tette közzé a könyvtár vezetője, az intézmény közösségi oldalán. 

A könyvtárba belépni továbbra sem lehet, az állományból való személyes válogatásra egyelőre nincs lehetőség. Kísérjék figyelemmel a módosított nyitvatartást és tartsák be az ideiglenes könyvtárhasználat szabályai egészségének megóvása érdekében.

A kölcsönzés menete, ideiglenes szabályzat szerint történik. Dokumentumot kölcsönözni e-mailben a kolcsonzes@pmk.hu e-mail címen ELŐZETESEN leadott lista alapján lehet. Ebben segítséget nyújt a könyvtár honlapján megtalálható online katalógus.

A beküldött lista alapján állítják össze a könyvtárosok kért anyagokat az olvasóknak. Könyvtárlátogatás előtt feltétlenül várják meg a visszajelzést arról, hogy jöhetnek-e már a kért dokumentumokért. Az átvétel a könyvtár előtt történik.

Kölcsönzéshez szükséges az olvasójegy bemutatása. Más személy olvasójegyére kölcsönözni csak írott meghatalmazás mellett lehetséges (az űrlap letölthető innen, ill. kérhető a könyvtárosoktól).
http://hbpmk.hu/sites/default/files/meghatalmazas-kolcsonzesre-hbpmk.pdf

A visszahozott könyveket érintésmentesen, azok felmutatásával, vagy a leltári szám bediktálásával veszik le az olvasók nevéről, ezután helyezzék azokat a kijelölt kocsira. A visszavett dokumentumok – karantén után – 3 nap múlva lesznek ismét elérhetőek az olvasók számára.

Az esedékes térítési díjakat (tagsági díjak, ill. a DVD használatbavételi díj) tartozásba írják fel, azokat a rendkívüli helyzet megszűnését követően lehet majd kifizetni.

Az újranyitás jelenlegi körülményei fokozott türelmet és együttműködést kívánnak mindenkitől.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok