loader
Újabb kiállítás nyílt a SZEI-ben

Újabb kiállítás nyílt a SZEI-ben

Rajzok 2003-ból. Ezzel a címmel nyílt meg az emlékkiállítás Makovecz Imre építész munkáiból a SZEI felső emeletén. Az egykori építész karrierjében akkor következett be az áttörés, amikor a ’80-as évek elején önálló építészirodát alapított. Számos középületet, mint például templomot, és művelődési házat tervezett, elsősorban vidéki városokban. A SZEI-ben 2012-ben, -amikor az új épület elkészült- tartották meg az első kiállítást, ami egy kórház falai között nem megszokott. Dr. Pázmány Annamária a SZEI igazgatójának elmondása szerint az ötleten mindenki meghökken, de várakozás közben jó időtöltés lehet ezeket megnézegetni. A padok felé elhelyeztek egy tükröt is, abból a célból, hogy a beteg várakozás közben a háta mögött lévő képeket is jól láthassa.  

Eddig tizenhárom kiállítást tartottak a szentendrei kórházban. Elsőként Pál János Ervin bocsájtotta a SZEI rendelkezésére a Levente alapítvány képeit, majd Buhály József és Hoppka Károly kiállítása következett. Ezután Pelle Péter tér-dinamikáról szóló képei, majd Szyksznian Wanda merített papírra festett munkáit láthatták, de Jávor Piroska, Lehoczki Krisztina, és Mezey Sándor alkotásai is bemutatkoztak a várakozóban. Makovecz Imre kiállítását pedig megelőzte a „Magzat fejlődés az anyaméhben” című képkiállítás.

Nem csak az építész tervrajzai láthatók a képeken, de azok az írások is, amiket Makovecz Imre jegyzett fel a későbbi munkáihoz. Ebben az évben a SZEI kiállításainak sorát ez az esemény zárja. A következő tárlat tavasszal lesz látható.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok