loader
Tizenkettek

Tizenkettek

A Tizenkettek című kiállítással zárult a Polgármesteri Galéria elmúlt nyolc esztendős ciklusa. Az IKON Csoport alkotóinak művei kaptak helyet a falakon.

Dr. Dietz Ferenc most leköszönő polgármester kezdeményezése volt, hogy hónapról hónapra szentendrei művészek mutatkozzanak be alkotásaikkal a Polgármesteri Hivatal falain. Olyanok is állítottak ki itt, akiket Szentendre ihletett meg. A városba érkező delegációk is mind megcsodálhatták a tárlatokat.

Az IKON Csoportnak ez már a harmadik tárlata a Polgármesteri Galérián. A Tizenkettek cím utal arra a tizenkét alkotóra, akik elhozták műveiket a tárlatra. Ezúttal nem tematika mentén szerveződött a tárlat, hanem mindenki a legújabb, számára fontos műveket válogatta össze.

Dietz Ferenc beszéde végén arról beszélt, szükség van olyan közösségekre, mint amelyet a Polgármesteri Galéria hozott létre, vagy mint amilyen az IKON Csoport is. Közösségteremtő ereje miatt tartja különösen nagy értéknek a szentendrei művészetet.

A kiállítást az IKON csoport elnöke, Ries Zoltán nyitotta meg. Weöres Sándor egyik versét választották mottónak. Beszélt a művészeti csoport megalakulásáról és arról is, hogy jövőre már tíz éves évfordulójukat ünnepelhetik majd.

Az IKON Csoport kiállítását október végéig látogathat a Polgármesteri Hivatal falain a nyitva tartási időben.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok