loader
Szobrot ajándékoz a városnak a szentendrei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

Szobrot ajándékoz a városnak a szentendrei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

A „Dalmátok angyala” nevet kapta az a szobor, amit Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművész készített. Az ötletet a legutóbbi nemzetiségi önkormányzat testületi ülésén jelentette be a szobrászművész.

„Mielőtt erről a szoborról beszélnék, egy másikról is beszélni kell. Tudni illik a Daru piacon már volt egy alkotásom, ami nagyon sikeres szobor volt, nagyon szerették, és négy hónap múlva ellopták. Üresen maradt a tér. Arra gondoltam, hogy valami olyan szobrot kell felállítani oda, ami szorosan hozzánk tartozik, de azért egy kicsit hely specifikus is, és azt mondhatjuk, hogy mindenkinek egyformán fontos lehet.”

Benkovits György, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a Kulturális Civil Bizottság ülésén ismertette a felajánlást, „ahol pártállástól függetlenül nagy örömmel fogadták a hírt.” – tette hozzá Benkovits György.

2019 szeptemberében újjá alakult a szentendrei Nemzetiségi Önkormányzat. „Elkezdtük feltérképzeni azokat a családokat, amelyek alapján újra éleszthetők a szentendrei dalmátok hagyományai.” – mondta el a Fókuszban Benkovits György.

A szobor már elkészült és hamarosan elindulnak az elhelyezéssel kapcsolatos adminisztratív lépések is.

 

 

 

 

(kép forrása: Internet)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok