loader
Szentendrei építész nyert Wéber Antal-díjat

Szentendrei építész nyert Wéber Antal-díjat

Nagy megtiszteltetés érte a szentendrei építészirodát és a DNS-Műtermet, ugyanis idén a Wéber Antal-díjat Dénes György, a műterem vezető tervezője kapta a Pest Megyei Építészkamarától. A Pest Megyei Építész Kamara által alapított Wéber Antal-díjat negyedik alkalommal adták át. A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató Pest megyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorlók munkáját kívánja elismerni a Kamara.

Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.
A Wéber Antal-díjat a szakma képviselőinek jelenlétében 2019. május 24-én az Országos Széchenyi Könyvtárban Philipp Frigyes, a Pest Megyei Építész Kamara elnöke és dr. Hajnóczi Péter, a Pest Megyei Építész Kamara alelnöke, a Magyar Építész Kamara elnöke adta át.

2019. évben Wéber Antal-díjban részesült Rumi Imre, építészeti, városépítési és közéleti munkásságának elismeréseként és Dénes György, építészeti, főépítészi tevékenysége és épületfotózási munkásságának elismeréseként.

 

 

 

 

 

(kép forrása: Internet)

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok