loader
Pályázatot hirdet a MANK

Pályázatot hirdet a MANK

Vendégségben az Úrnál címmel kíván képzőművészeti programot megvalósítani és kiállítást rendezni a MANK Nonprofit Kft., és együttműködő partnereként a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak 83 év után ismét Magyarország ad otthont, így ennek apropója miatt várják a pályázókat, akik festménnyel, grafikával, kültéri szoborral, kisplasztikával, domborművel, installációval, videómunkával és fotóművészeti alkotással nevezhetnek a felhívásra. A legjobb pályaműveket kiállítás keretén belül mutatják be 2021 szeptemberében. A legígéretesebb 20 művész alkotásait installációk, szobrok, videómunkák és kisplasztikák esetében eredetiben, az egyéb művészeti ágak tekintetében kültéri molinókiállításon tekinthetik meg az érdeklődők. A pályázat és a kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A pályázat témája: 

A „Vendégségben az Úrnál” cím szándékosan tágabban értelmezi a témát, ami így lehetőséget ad arra, hogy a Biblia világából a lehető legszélesebb merítéssel nyerhessenek ihletet a képzőművészek, akik az Isten és az ember találkozásának témakörében készült műalkotásokkal pályázhatnak.

Az esemény témája felölel minden olyan történetet és momentumot, ahol az ember és az Úr a „szent vendégség” keretében egyesül. Ennek a találkozásnak a középpontjában áll az Eucharisztia, amikor is meghívja az embert, hogy ténylegesen létrejöjjön az, amiért Jézus a földre szállt közénk.

A pályázat benyújtási határideje: 2021. augusztus 27., péntek 12:00

A pályázat benyújtása a MANK honlapján történő regisztrációt követően lehetséges. Elbírálás a benyújtási határidőt követően legkésőbb 30 napon belül történik. A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli. A kiállítás kurátora Fazakas Réka.

A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

 

A pályázat helyezettjei a pályaművek bemutatásáért:

  1. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 350 000 Ft
  2. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 200 000 Ft

III. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 150 000 Ft

megbízási díjban részesülnek.

A pályázattal kapcsolatban további információ Szentendre Város Hivatalos Oldalán érhető el.

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok