loader
Musicallel arattak sikert a Református Gimnázium tanulói

Musicallel arattak sikert a Református Gimnázium tanulói

A Pest Megyei Könyvtár Színháztermében adták elő nemrégiben a Godspell című darabot a Református Gimnázium 8. A osztályának tanulói. A darab feldolgozásának megvalósítását maguk a diákok kezdeményezték, Földi János igazgató és az osztályfőnök, Szénásiné Lénárt Zsófia pedig örömmel támogatták a fiatalokat.Az intézményben régóta működik színjátszó kör, amelyben a 8.A osztály is évek óta tevékenykedik.

A fiatalok nagy magabiztossággal, a mű témáját átérezve adták elő szerepeiket, és játszották el a hippikorszak fiataljainak istenkereső történetét. A Godspell című darab inspirálója Máté és Lukács evangéliuma mellett a jézusi példázatok és szenvedéstörténet, illetve a fekete egyházi zene. A darab szerzője a magyar származású Stephen Schwartz, aki a történet zenéjét és szövegét 18 évesen írta meg. A mű Jézus és Júdás konfliktusát állítja a középpontba, akiknek harca kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat.

Az előadás sikerének hatására egyre többen csatlakoznak az iskola színjátszó köréhez, a folytatás pedig mindenképpen garantált, a tanulók és az iskola vezetése részéről is.

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok

a