loader
Megtartották a Solar Decathlon Europe 2019 záróceremóniáját

Megtartották a Solar Decathlon Europe 2019 záróceremóniáját

Véget ért a Solar Decathlon Europe 2019 világverseny, július 28- án, Szentendrén. A megmérettetést immáron 17. alkalommal rendezték meg, most először Magyarországon. Az összesített díjak átadásán az első helyet a Habiter2030, francia csapat érdemelte ki.

Ezenkívül öt kategóriában díjazták a magyar csapatokat és szintén öt különdíjat vittek el hazánk egyetemistái.  

A pécsi, a miskolci és az algériai egyetemek konzorciuma által alkotott SOMEShine Teamet az Építészet és az Energiahatékonyság kategóriákban díjazták, valamint ugyanez a csapat az ÉVOSZ különdíját és a Közösségért Különdíjat is kiérdemelte ki. A Budapesti Műszaki Egyetem hallgatóiból álló magyar KOEB csapat a Speed Peer Review különdíjában részesült. A szakmai zsűri értékelése alapján az első helyen a Habiter 2030, francia csapat végzett, míg a második helyet a MOR TU Delft Team névvel versenyzett holland csapat érdemelte ki, a harmadik helyet az Over4 nevű Romániából érkező hallgatók kapták.

A záró esemény az ÉMI és a Valor Hungariae közötti stratégiai megállapodás aláírásával, illetve a 10 mintaház vezetett bemutatásával folytatódott. Az eredményhirdetést dr. Matolcsy Károly, az Solar Decathlon Europe 2019 versenyigazgatója zárta, aki kiemelte, a rendezvényen nem tíz, hanem egy nagy csapat volt, akik a hetek alatt családdá formálódtak.

A legközelebbi Solar Decathlon Europe versenyt 2021-ben Németországban rendezik meg, amin a tervek szerint szintén részt vesznek majd magyar egyetemisták. A Solar Decathlon Europe 2019 lakóház prototípusait felvonultató „szoláris falu” szeptember 29-ig áll nyitva az érdeklődők részére Szentendrén, az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok