loader
Megnyílik az Szentendrei Archív Teátrum!

Megnyílik az Szentendrei Archív Teátrum!

Szereti a színházat, de a korlátozások miatt nincsenek előadások?! Tartson velünk!  Nézze, élje át újra a Szentendrei Teátrum bemutatóit a TV Szentendrén. Minden szombaton 17 órától egy korábbi darabot szerkesztünk adásba a Szentendrei Teátrum és Nyár előadásaiból. A televízió archívuma megnyitja kapuit, hogy műsorunkkal is segítsük a tartalmas kikapcsolódást.

Nem csak felnőtteknek, de a gyerekeknek is kínálunk programokat szombatonként, 17 órától. Figyeljék a péntek esti híradót, ahol kiderül, hogy következő nap milyen színházi élményben lehet részük! 

Az elsőt eláruljuk! Most szombaton, április 18-án, a Könnyű préda zenés komédiát láthatják!

Mindenki páholyból nézheti a közvetítést, saját karosszékéből! Tartson velünk!

 A Pentaton Koncert- és Művészügynökség előadása: 

Lőrinczy Attila:
KÖNNYŰ PRÉDA     
– zenés komédia két részben

Klárika (kb. 40), hervadó szépasszony, friss özvegy | Pikali Gerda
Richter Úr (70 felé), az elhunyt barátja és cégtársa | Bezerédi Zoltán
Dr. Zám (70 felé), az elhunyt barátja, nőgyógy. főorvos | Balikó Tamás
Márta, alias Főnix Mirella (70 felé), az elhunyt nővére | Margitai Ági
Misike (kb. 40), a nevelt fia | Kelemen József
Patek (kb. 40), Misike barátja, zenész Floridában | Sarkadi Kiss János
Kincső (18), meglepetésvendég Erdélyből | Gonda Kata e.h.
Krisztián (nincs még 30), ifjú titán | Mózes András e.h.
Sankó, ifjú autó tolvaj | Hajmási Dávid e.h.
Yvette, egyszerű, könnyűvérű lány | Piti Emőke e.h.

Díszlet-jelmez: Fogel Adrienn
Hangszerelés: Dobri Dániel
Asszisztens-ügyelő: Csorba Mari
Rendező: Réthly Attila

Lőrinczy Attila a kortárs drámaírók középgenerációjának egyik legjelentősebb és legsikeresebb alkotója, az elmúlt tizenhárom évben hét darabját mutatták be a Budapesti Katona József Színháztól az Új Színházig, Szegedtől Kaposváron át Szombathelyig. Legújabb műve, a Könnyű préda egy zenés vígjáték, társadalmi szatíra, fordulatos és mulatságos látlelet napjaink Magyarországáról.
A halotti toron játszódó történet központi alakja egy negyven körüli hervadó szépasszony, Klárika, aki épp most veszítette el majd harminc évvel idősebb férjét, Suhanik Mihályt, a város nagy tekintélyű prominensét, a dúsgazdag építési vállalkozót. Húsz évet éltek együtt; Klárikát, aki annak idején szinkronúszó volt, húszéves korában karolta fel, majd vette feleségül Suhanik úr, az akkor ereje teljében lévő, ötvenhez közeledő férfi. Klárika úgy reméli, Mihály halála után új életet kezdhet. Titokban erre várt, erről ábrándozott, hogy majd most kezdődik a mámoros, a csodálatos szabadság és önmegvalósítás. Még csaknem fiatal, még csaknem gyönyörű, tán még szülhet is, gondolja, de persze meg-meglegyinti már az öregedés réme is. Az özvegy csaknem mindig könnyű préda, Klárikát pedig kislányos együgyűsége, hiszékenysége és szertelen, rajongó természete különösen alkalmassá teszi e szerepkör betöltésére. A körötte megjelenők mind rávetik magukat a prédára, ki ezt, ki azt akarna tőle, őszinte érzelmektől, üzleti megfontolásból, szent meggyőződésből vagy alantas haszonleséstől vezérelve.
A színmű zenei részét azok a népszerű slágerek adják, melyek a történet csúcspontjain a szituációhoz és a karakterekhez illően megszólalnak. A darab ősbemutatója alkalmával, 2011-ben a Szombathelyi Karneválszínház előadásában hatalmas sikert aratott. A szentendrei előadás részint sztárszereposztással, részint a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatóinak közreműködésével, osztályvezető tanáruk, Réthly Attila rendezésében kerül színre.

 

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok