loader
LEGO kiállítást rendeztek a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban

LEGO kiállítást rendeztek a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban

Világháborús terepasztalt, 1700-as évekbeli kikötőt és űrbázist is megelevenítő installációkat tekinthettek meg az érdeklődők a LEGO Alkotások Kiállításán, október 10-én, szombaton a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban.

A LEGO Kiállítás szervezőinek – a legapróbb részletekre is ügyelve – közel egy napi munkájukba telt összeállítaniuk a kis műanyag kockákból készült építményeket a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár előcsarnokában. Az alkotókat a megszállottság hajtja, mondta el riporterünknek az egyik szervező, Kolek Tamás. Valamennyien már évtizedek óta a legózás szerelmesei, és országszerte rendeznek kiállításokat az érdeklődőknek. Elmondása szerint, a karantén kedvezett az építők kreativitásának. A tárlat sok új elemmel gazdagodott, hiszen ebben az időszakban lehetőség nyílt új ötletek és elképzelések megvalósítására.

Az egyik legnépszerűbb téma a mostani rendezvényen is a „space” volt. Az egyik kiállító, Dr. Szabó Ákos András „Ákyboy” gyűjteményének két nagyon különleges darabja, a rendkívül ritka Farkas Bertalan minifigura és az űr határát is megjárt Futuron figura is megtekinthetők voltak a tárlaton. A kiállítás mellett társasjátékokkal és szabadulószobával is készültek a kicsik és nagyok szórakoztatására.

A kiállított installációkat a Művészváros című magazinműsorunk október 16-ai adásában tekinthetik meg, amely az alábbi linkre kattintva érhető el a TV Szentendre weboldalán.

http://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/videok/muveszvaros/muveszvaros-tv-szentendre-2020-10-16

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok