loader
Különdíjat kapott az Irgalom

Különdíjat kapott az Irgalom

A Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Táncegyüttes Irgalom címmel elementáris erejű jelmezes táncjátékot adott elő Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjén Vácon a hétvégén.

A Váci Dunakanyar Színház november 23-26-ig másodjára ad otthont a Kaleidoszkóp VersFesztiválnak. Az esemény elsődleges célja a vers megnyilvánulási formáinak felkutatása és bemutatása mellett a hivatásos és az amatőr előadók, társulatok és alkotók közös színházi fesztiváljának megteremtése. A fesztivál állandó fővédnöke Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke. 
A már 17 éves múltú fesztiválon négy nap alatt 172 egyéni előadó, társulat, zenekar és filmes alkotó vonult fel, több ezer néző volt kíváncsi az előadásokra, amelyek közül sok esetben Arany János életműve állt a középpontban.

A Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Táncegyüttes ifj. Csoóri Sándor zenéjére, Arany János balladáira építve adta elő táncjátékát, melyet versszínház kategóriában különdíjjal jutalmazott a zsűri. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok