loader
Képzőművészet az otthonokban

Képzőművészet az otthonokban

A képzőművészettel nemcsak a galériákban, múzeumokban, hanem otthonainkban is találkozhatunk. A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az #otthonunkműtárgya hashtag használata alatt futó kezdeményezésével arra kéri kortárs közönségét, hogy mutassák meg, milyen festményekkel, szobrokkal, műalkotásokkal veszik körbe magukat az otthonaikban.

A MANK szeretné felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos az, hogy milyen alkotások vesznek minket körül a hétköznapokban. 

Mindenkit arra buzdít, hogy töltsék fel saját közösségi felületeikre ezeket az alkotásokat néhány mondattal, amelyben leírják, hogy mit jelent az Önök számára az adott alkotás, vagy akár küldjék el azokat a MANK számára, a kozonseg@alkotomuveszet.hu címre. A felületen már most láthatók többek büszkeségei, például Korniss Dezső vagy éppen Deim Pál egy-egy munkája.

 

A kampányok elérhetőek a MANK social média felületein:

 

www.facebook.com/alkotomuveszet.hu

 

www.instagram.com/mank_nonprofit_kft

 

A szervezet egy másik kezdeményezése a #maradjotthonalkotni hashtag alkalmazásával főként a fiatal művészekre kívánja felhívni a figyelmet, akik egy-egy videóban saját alkotói műhelyükbe engednek bepillantást, megmutatják, min dolgoznak jelenleg, illetve hogyan érinti őket és művészetüket a járványügyi helyzet.

Kiállításait is szeretné elérhetővé tenni a MANK, így a MANK Galériában rendezett Richter Sára kiállítás anyagát virtuálisan teszi elérhetővé március 26-tól honlapján, a www.alkotomuveszet.hu oldalon.

A Kötelék című kiállításon Richter Sára textilművész különleges gondolati és képi világot teremt rusztikus, régi vásznain. Alkotásai életről, kötődésekről, családról, női és férfi szerepekről, a korról, amelyben élünk, a körülöttünk lévő környezet változásáról szólnak. A művész textiljei nem hagyományos kézimunkák, hanem fonállal „rajzolt” és növényi festékkel színezett képek.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok