loader
Kemény István író előadása

Kemény István író előadása

Életpályájáról és Lúdbőr című esszékötetéről beszélgetett az író, Kemény István és Szegő János, szerkesztő a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, október 9-én.

Kemény István más könyveiről, munkájáról is szó esett az este folyamán. A Babérkoszorú-díjas író elmondása szerint, nagyon lassan dolgozik, akár fél napjába is beletelik másfél sort papírra vetni. Kedves Ismeretlen című könyvét például 1996-ban kezdte el, a kész mű viszont csak 13 évvel később jelent meg. Lúdbőr című kiadványába 2003 és 2018 között elkészült munkáit foglalta, amely többi között tartalmazza a Komp-ország, a hídról és a Zrínyi Miklós és az üvegplafon című alkotását.

Az esszékötet ajánlása szerint: „Ennek a könyvnek az anyaga válogatás a kétezres évek elejétől mostanáig született esszészerű írásokból. Főleg költőkről, versekről, irodalomról és művészetről. És történelemről, politikáról, jövőképről, kivándorlásról. Szabadságról és egyenlőségről, fantasyről és sci-firől. Magyarországról és Európáról. Zrínyi Miklósról és Rejtő Jenőről."

Kemény István előadásával a Művészváros című magazinműsorunk október 16-ai adásában foglalkoztunk, melyet az alábbi linkre kattintva megtekinthetnek a TV Szentendre honlapján.

http://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/videok/muveszvaros/muveszvaros-tv-szentendre-2020-10-16

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok