loader
Kádár Annamária volt a PMK vendége

Kádár Annamária volt a PMK vendége

Sok programmal várták a héten az érdeklődőket a Pest Megyei Könyvtárba, az Országos Könyvtári Napok alkalmából.

Az Országos Könyvtári Napok programsorozata ma már hozzá tartozik az októberi napok hangulatához.  2014-ben október 13-20. között hangzik majd el országszerte a hívogatás: Találkozzunk a könyvtárban!  A könyvtárak szakmai szervezete 2006-ban tartalmilag és formailag is egységessé tette az október eleji napokat. Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte. A Pest Megyei Könyvtárban is már évek óta szerveznek programokat ezen a héten is.

Az Országos Könyvtári Napok alatt azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. Az akció egyik fő célkitűzése a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személy elérése, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás. Ezt segíti a témakörök változatossága is: Élő emlékezet, múltunk értékei, Okoskönyvtár, Együtt az egészségünkért!, Olvas az ország!, Megosztott örömök. Ennek jegyében szerdán Kádár Annamária pszichológus tartott előadást. A nagysikerű Mesepszichológia kötetek szerzője kutatási és érdeklődési területei többek közt az érzelmi intelligencia, a személyiségfejlesztés, az önismeret, az olvasóvá nevelés, a mese gyógyító ereje, valamint a játék szerepe a gyerek személyiségfejlődésben.

Október 19-én, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit. A szentendrei Pest Megyei Könyvtárban 14.00 és18.00 óra között Csudálatos vasárnapi teadélutánra várják a gyerekeket Mary Poppins társaságában a gyermekkönyvtárba. Fél 3-kor kezdődik Az én Szentendrém városismereti vetélkedő döntője. Fél 5-től pedig Bán Mór, író lesz a könyvtár vendége.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok