loader
Jubilál a Söndörgő, online koncerttel ünnepel

Jubilál a Söndörgő, online koncerttel ünnepel

Hétfőn, május 11-én ünnepli 25. születésnapját a Söndörgő együttes. A Szentendrén megalakult együttes tamburára épülő, de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő hangszerelésével a Balkán legsűrűbb zenei rétegeit is hitelesen tudja megszólaltatni.

A negyed évszázadot a jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel online koncerttel, beszélgetéssel és filmvetítéssel ünnepli meg az öt tagú zenekar.

A tagok közül négyen a Vujicsics Együtteshez kötődő családi szálak miatt szinte belenőttek a délszláv népzenébe. Az együttes első fellépése 1995. május 11-én egy gimnáziumi ünnepségen volt. Eredics Dávid nem akart táncolni, így inkább zenekart alapított, és zenészként állt színpadra. Kezdetben a családi repertoárból merítettek, majd az évek során kialakult a saját hangjuk.

A világ legjobb világzenei együttesei között tartják őket számon.

Lemezt készítettek az az Amsterdam Klezmer Banddel, és tavaly megjelent a "Nyolc 8 Nyolc" című albumuk, amiken más műfajok, például jazz és komolyzene is hallható.

A 25 éves jubileumot május 11-én hétfőn 18 órától ünnepli együtt a csapat a Söndörgő Facebook oldalán, ahol élő online koncertet adnak, majd beszélgetnek az elmúlt 25 évről. Az online eseményt egy 10 éves felvétellel zárják.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok