loader
Az utak elváltak

Az utak elváltak

A Művészetkedvelőből műértővé Szabadegyetem elérkezett az utolsó családi szemináriumához a hétvégén. Az eseménynek a múlt héten nyílt nagyszabású Czóbel kiállítás adott otthont. 

A Művészet Malom két szárnyában egymással párhuzamosan, három helyszínen is zajlottak a programok. A család minden tagját érintő foglalkozások mind Czóbel Béla munkásságához kapcsolódtak.

A legkisebbek Múzeumi Mesematinén vehettek részt, ahol mesét hallgathattak, majd 3D-s csendéleteket készíthettek hétköznapi tárgyakból. A nagyobb gyerekekkel a Múzeumi Műhelyben Dabi Farkas Rita, a budapesti Ludwig Múzeum pedagógusa foglalkozott, aki rövid tárlatvezetéssel ismertette meg a gyerekeket Czóbel képeivel. Ezután korhű fotókat festhettek át a művész stílusában.

A felnőttek az épület másik szárnyában hallgathattak előadást Dr. Bodonyi Emőke művészettörténésztől. Valamint megtekinthették az új Czóbel-kiállítás eddig még sehol nem látott alkotásait.

A Szabadegyetem zárásaként a nyár folyamán egy bécsi utazást biztosítanak a résztvevőknek, ahol megtekintik az Albertina Múzeum legújabb, Alex Katz munkásságát bemutató kiállítást. A tárlatvezető Vincze Ottó képzőművész lesz.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok