loader
A Bükki Művésztelep alkotásai láthatók a MANK Galériában

A Bükki Művésztelep alkotásai láthatók a MANK Galériában

Tizenegy címmel látható csütörtöktől a Bükki Művésztelep alkotóinak csoportos kiállítása a szentendrei MANK Galériában.

Tavaly tizenegyedik alkalommal rendezték meg a bükki művészeti találkozót, amelynek résztvevői között képző- és tervezőművészek, festők, restaurátorok, fotográfusok, zeneszerzők és tervezőgrafikusok is részt vettek. 

A Bükki Nemzeti Park területén található, tizenegy éves múltra visszatekintő nagyvisnyói Bükki Művésztelepen olyan művészek dolgoznak, akik többsége mögött már számottevő kiállítás és jelentős szakmai múlt áll, miközben a telepen folyó alkotómunka a vizuális művészeti ágak széles spektrumán mozog. 

A művésztelepen minden évben jellemző az elmélyült alkotómunka és a kísérletezés. Az alkotók egy része önálló szakmai programmal készül, míg mások a sajátjuktól eltérő művészeti ágakban, új technikákat kipróbálva színesítik portfóliójukat. Az utóbbi időben jellemzően a grafikai, tervezőgrafikai technikáké és sokszorosító eljárásoké a főszerep.

A most nyíló kiállításon Josephine Bonnet képzőművész, Gábor Enikő fotóművész, Gál Krisztián grafikus, Gál Kristóf zeneszerző, Gesztelyi Nagy Zsuzsa festő, Ilka Habrich festő, Halmi-Horváth István festő, Korolovszky Anna grafikus, Kovács Mária Fikusz grafikus-restaurátor, Mihályfi Iván grafikus, Palásti Kovács András grafikus és Z. Szabó Zoltán festő művei lesznek láthatók. A tárlat kurátora Halmi-Horváth István festőművész.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok