loader
Víz Világtalálkozó-szentendrei diák nyerte a Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat

Víz Világtalálkozó-szentendrei diák nyerte a Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat

Elismerő oklevelet adott át Áder János köztársasági elnök Kun Eszternek, a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium diákjának, aki megnyerte a Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat, a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 SDG for Kids versenyének díjkiosztóján a Millenáris Parkban, a Nemzeti Táncszínházban 2019. október 17-én.

A fiatalok szeretnének tiszta környezetben élni, ezt a természetes igényt fogalmazták meg a pályázatra beadott rajzokkal, fotókkal, plakátokkal - mondta Áder János köztársasági elnök újságíróknak az SDG for Kids verseny díjkiosztó rendezvénye után csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozón.

Áder János kiemelte: a fiatalok szeretnék Magyarországot, a magyar erdőket, a magyar vizeket olyannak megőrizni, mint amilyennek azt nagyszüleik láthatták.
A felnőtteknek, az idősebb generációknak ezt a kérést, ezt az igényt meg kell hallaniuk, ez a legfontosabb az üzenete az ilyen találkozóknak, pályázatoknak. Erre hívja fel a figyelmet a minden év tavaszán megtartott fenntarthatósági hét is - jelezte az államfő.
Áder János a sajtótájékoztató előtt elismerő oklevelet adott át Kun Eszternek, a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium diákjának, aki megnyerte a Stockmolmi Ifjúsági Víz Díjat. Kun Eszter az MTI-nek elmondta: olyan mezőgazdasági termelési technológiát mutatott be Svédország fővárosában, amelyben halakat "használnak fel" növények termesztése során.
A köztársasági elnök megismerkedett az SDG for Kids versenyen díjazott közép- és általános iskolásokkal, és a versenyre beadott pályamunkákkal.
Áder János hangsúlyozta: a fiatalok, a gyermekek számára is fontos, a "sok víz, a kevés víz és a szennyezett víz" drámája.
A köztársasági elnök arra hívta fel a pályázatokat beadó diákok figyelmét, hogy a környezetvédelmet, a magyarországi vizek tisztaságának javítását, megőrzését, az ezzel kapcsolatos tudás fejlesztését folytassák a jövőben is.
Jetzin Mónika, a versenyt szervező GWP Magyarország Alapítvány munkatársa elmondta: SDG for Kids versenyre több száz diák adott be pályázati munkát, öt kategóriában - köztük plakátok, fotók és film kategóriában - hirdettek győzteseket.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok