loader
Véleményezni lehet az Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyvet!

Véleményezni lehet az Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyvet!

24 település természetes és épített körzetéről készül átfogó arculati kézikönyv, amit minden térségben élő véleményezhet. A Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyvet Budakalászon mutatták be a polgármestereknek majd a lakosságnak hétfő délután.

A középkori királyi erdő határvonala megegyezik a Pilisi Tájvédelmi Körzet mai határával - erről a területről készült most arculati kézikönyv, aminek tervezetét hétfőn mutatták be Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Ház és Konyvtárban. A kiadványt a készítők közülDénes Eszter Pro Architectura díjas építész és Kassai-Szoó Dominika okleveles építész, főépítész ismertette az érintett települések polgármestereinek.

A történelmileg és földrajzilag is egybetartozó térség különlegessége, hogy a középkori királyi erdő határvonala megegyezik a Pilisi Tájvédelmi Körzet mai határával. A Pilisi Királyi Erdő Európában az egyetlen egységes állapotban megmaradt királyi erdőbirtok, ezért szerepel a terület, a világörökség várományosai között. 

Két kiadvány készült, amik tartalmukat tekintve megegyeznek. Az egyik bővebben, 280 oldalon több háttéranyaggal ismerteti a tudnivalókat, addig a másik közérthetőbb, a lényeget kiragadó formában mutatja be a Pilisi Tájevédelmi Körzetet.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok