loader
Unokázós csalókat gyűjtöttek be a rendőrök - Lezárva

Unokázós csalókat gyűjtöttek be a rendőrök - Lezárva

A szentendrei nyomozók, vizsgálók és Pest megyei felderítők alapos előkészítést követő közös akciója hozott eredményt 2020. április 30-án éjszaka Budaörsön. Egy 21 éves pilisvörösvári férfit fogtak el a zsaruk, miután az egyik sértettől átvette a kicsalt pénzt és ékszereket, egy 18, és egy 57 éves budapesti férfit pedig tartózkodási helyéről állítottak elő.

M. Sándor egy 72 éves budaörsi asszonytól vett át ezer eurót, 240 ezer forintot és több tucat, legalább egymillió forintot érő ékszert, miután hozzátartozója balesetére hivatkozva kicsalták tőle megtakarításait. A futár azonban nem jutott messzire, rendőrautók állták útját és pillanatokkal később már járművéhez szorítva bilincselték. A pénz és az arany ékszerek rövid úton visszakerülhettek jogos tulajdonosához. Kiderült, a munkanélküli M. Sándor nem először végzett ilyen jellegű megbízást. 2020. április 28-án egy 59 éves szentendrei asszonytól hasonló legendával kicsalt 3 millió forintért is őt küldték, munkájával alkalmanként 100 ezer forintot keresett.

A 18 éves B. Tamás és az 57 éves L. Tamás jelenleg egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. 2020. április 15-én délután egy 72 éves szentendrei, hazug telefonhívással átvert asszonytól vettek át borítékot, a családtagjaiért aggódó nő 5,5 millió forintot adott át, csak hogy mentse hozzátartozóit.

A csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárásban a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtották, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

 

 

Forrás: police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok