loader
Több terv is elkészült a 11-es út fejlesztéséről

Több terv is elkészült a 11-es út fejlesztéséről

Több fórum is foglalkozott a közelmúltban a 11-es úton végzett munkálatokkal. A Szentendrét átszelő út teljes szakaszán újrafestik az útburkolati jeleket, mindemellett kialakítanak egy bicikli nyomvonalat, annak érdekében, hogy szabályosan használhassák a kerékpárosok a 11-es út szentendrei szakaszát. Az úthálózat fejlesztését tervezik a következő években a szakemberek. A Szentendrén lévő három lámpa nélküli gyalogátkelőhely, átalakítására is elkészültek a tervek.

Jelenleg a kerékpáros nyomvonalat festik fel és a tartós útburkolati jeleket a 11-es útra. A kerékpáros nyomvonal kialakítása miatt változik a sávok szélessége, a beső sáv 3 méter, helyenként 2,75 méter széles lesz. A külső szakaszon az érintett nyomvonal mentén a Magyar Közút kicserél 63 víznyelő rácsot is. 

Nappal és éjszaka is dolgoznak a szakemberek a tartós útburkolatjelek felfestésén.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei igazgatója elmondta, hogy megvannak a tervek a Telep utcai gyalogátkelőhely jelzőlámpás átalakítására is, amire a forrást az önkormányzatnak kell biztosítani. 

További fejlesztések is a tervek között szerepelnek úgy, mint az útburkolat cseréje - mondta Magyari László. Néhány éven beül a Budakalászt elkerülő út is megépülhet a Magyar Közút Pest megyei igazgatója szerint.


Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok

a