loader
Tanévkezdés: Változik a HÉV menetrendje

Tanévkezdés: Változik a HÉV menetrendje

A MÁV-HÉV H5-ös (szentendrei) vonalán módosul a menetrend az őszi tanítási időszak kezdetétől. A csúcsidőszakokat közvetlenül megelőző, illetve követő 1-2 órában a peremidőszakok menetrendjét egységesítik, egyes esetekben sűrítik a vonatközlekedést. Ezzel együtt bővítik az üzemidőt, és két új vonatpár közlekedik amely a Batthyány téren csatlakozik a BKK 990-es éjszakai járatához - olvasható a MÁV közleményében.

A H5-ös vonalat érintő változások:Hétköznapokon a vonatok Szentendréig 20 percenként közlekednek napközben. A csúcsidőszakban közlekedő vonatok száma nem változik, viszont egyes vonatok kis mértékben módosított menetrend szerint közlekednek.

Az esti időszakban plusz szentendrei vonatpárok bevezetésével, a Szentendréig és Békásmegyerig közlekedő vonatok indulási időpontjait úgy alakították át, hogy a budapesti szakaszon, a Batthyány térről 22:28-ig, Békásmegyerről 22:11-ig az esti órákban folyamatosan 10 perces legyen a vonatok követési ideje, Szentendrére pedig 20 percenként induljanak a vonatok.A jelenlegi üzemidőn túl – az eddigieken felül –még egy szentendrei vonatpár közlekedik, amely Szentendréről 23:32-kor, a Batthyány térről 0:21-kor indul.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok

a