loader
Szúnyoggyérítés Szentendrén

Szúnyoggyérítés Szentendrén

Szúnyoggyérítés lesz Szentendrén 2020. június 24-én az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül. A földi kémiai védekezésre a lakosság és a méhészek értesítése után kerülhet sor. A gyérítést a napnyugta utáni időszakban végzik. Tartaléknapok: 2020. június 25-26.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek.

A kezelés pontos időpontja: 2020. június 24.a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezésre 2020. június 25-26-án kerül sor, ugyanebben a napszakban.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A földi kémiai védekezésre a lakosság és a méhészek előírt értesítése után kerülhet sor.

 

Forrás: szentendre.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok