loader
Szentendréig közlekedik majd a csepeli HÉV

Szentendréig közlekedik majd a csepeli HÉV

Megújul és meghosszabbodik a csepeli HÉV - jelentette be Németh Szilárd, Csepel fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Kifejtette, hogy a csepeli HÉV a csepeliek szívügye. Ez az a köldökzsinór, ami összeköti Csepelt a belvárossal- fogalmazott, hozzátéve: ez most meghosszabbodik, Szentendréig, vagy Ráckevéig is el lehet majd jutni átszállás nélkül. Megjegyezte, hogy most Szentendréről Csepelig 4 BKV és 1 átszállójegy szükséges. Ha elkészül a vonal, erre az útra egyetlen jegy is elegendő lesz. A teljes fejlesztés 2024-2025 körül érhet véget - közölte.

Németh Szilárd kiemelte: nem csak a sínek, az infrastruktúra újul meg, új utastájékoztatási rendszer jön létre és AZ 1964 ÓTA FUTÓ SZERELVÉNYEKET IS LECSERÉLIK.

Hozzátette, hogy nem csak meghosszabbodik a vonal, sokkal több ember kapcsolódhat majd be ebbe a közlekedési formába. A szakemberek szerint akár 4-5-szörösére is növekedhet az utasforgalom.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kérdésre válaszolva azt is elmondta, a koronavírus-járvány elleni védekezés során a második hullámban is ugyanazokat a feladatokat végzik a katonák, mint korábban. A katonák fertőtlenítik az idősotthonokat, részt vesznek a határzárban, a humanitárius korridorokat is biztosítják. Továbbá a kórházparancsnoki feladatok ellátásában is részt vesznek, és készen állnak a létfontosságú magyar vállalatok működésében való közreműködésre is - mondta az államtitkár.

Forrás: origo.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok