loader
Polgármesteri fórum Pest megyében

Polgármesteri fórum Pest megyében

A települési Önkormányzatok Országos Szövetsége idén is megrendezi hagyományos megyei polgármesteri fórumait. A találkozóra Pest megyében február 26-án került sor a Pest Megyei Kormányhivatal épületében. Az eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Pest megyei települések vezetőinek, járási hivatalvezetőknek szervezett tisztújítással egybekötött fórumot a TÖOSZ. Az eseményen egyrészt a járási és önkormányzati hivatalok közötti együttműködés kérdéseit vitatták meg a résztvevők, előkészítve ezzel a MANORKA projekt keretében megszervezésre kerülő 100 járási tréninget. A fórum másik témaköre a 2014-20 közötti európai fejlesztési időszak önkormányzatokat érintő lehetőségeinek bemutatása volt, ezen belül is külön kiemelve a vidékfejlesztési források felhasználását.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében az önkormányzatok és a járási hivatalok közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta, és kiemelte, közös cél a jó munkakapcsolat fenntartása, mely garantálja a Pest megyében lakók életének könnyebbé tételét.

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke köszöntőjében arra mutatott rá, hogy a következő két év legfontosabb feladata az önkormányzati és az államigazgatási szektor közötti feladatmegosztás lezárulása. Hozzátette, a 2014-2020-as időszakban lényeges, hogy a leszakadó települések komplex fejlesztési programhoz jussanak.

A szakmai nap levezető elnöke Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára volt, aki Boros Péternével, az MKKSZ főtitkárával közösen mutatta be a megjelenteknek a MANORKA programot.

A program kiemelt célja az önkormányzati és járási hivatalok együttműködésének segítése a közigazgatási reform végrehajtása során.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok