loader
Plágiumbotrány Szentendrén - lemondásra szólították fel Hernádi Krisztinát

Plágiumbotrány Szentendrén - lemondásra szólították fel Hernádi Krisztinát

Lemondásra szólították fel a szentendrei önkormányzat egyik képviselőjét, Hernádi Krisztinát, miután kiderült, hogy a Társaság az Élhető Szentendréért (TÉSZ) civil szervezet által delegált tag plágiumbotrányba keveredett.

A szeptember 9-i Képviselő-testületi ülésre Hernádi Krisztina TÉSZ-es képviselő, saját munkájaként adott be egy előterjesztést “Szentendre Klímastratégiája” címmel, holott az csaknem teljes terjedelmében szó szerinti másolata egy budapesti kerület tíz évvel ezelőtt született, hasonló tematikájú tanulmányának, amelyet az MTA Szociológiai Kutatóintézete készített. A plágium tényét Hernádi Krisztina egyébként nem cáfolta, csak annyit mondott, hogy “nem tartja élete művének a benyújtott stratégiát”. 

A testület nem határolódott el azonnal a plágiumot elismerő képviselőnőtől, holott a plagizálás büntetőjogi felelősségre vonással is járhat. Az előterjesztést levették a napirendről. A Fidesz frakcióvezetője, Laárné Szaniszló Éva azonban lemondásra szólította fel a TÉSZ-es képviselőt.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok