loader
Pályázati  lehetőség műemléki épületek felújítására

Pályázati lehetőség műemléki épületek felújítására

Szentendre gazdag műemléki épületek tekintetében, és a műemléki épületek egy része magántulajdonban van. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati felhívást tett közzé, melyre magánszemélyek is pályázhatnak. A pályázat vissza nem térítendő támogatást nyújt műemléki épületek és építmények állagmegóvására, részleges vagy teljes helyreállítására, felújítására, valamint a műemlékek elválaszthatatlan részét képező képzőművészeti alkotások restaurálására.

Az NKA-pályázatra jelentkezhetnek a közhiteles műemléki nyilvántartásban szereplő ingatlanok tulajdonosai, vagyonkezelői, a központi költségvetési szervek kivételével (természetes személyek, jogi személyek). Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető: • építőipari kivitelezési költségek • restaurálási költségek • műszaki ellenőr díjazása • tervezői művezetés • a kapcsolódó régészeti feltárás költségei (régészeti érintettség esetén).

A pályázat időtartama: 2019. április 1.–2020. december 31. Igényelhető támogatás maximum 15 millió Ft, a pályázó részére előírt kötelező saját forrás az összköltség minimum 50%-a. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 172 millió Ft.

Az NKA felhívja a magánszemélyek figyelmét, hogy amennyiben nem vesznek igénybe pénzügyi lebonyolítót, úgy személyi jellegű költségekre nem igényelhetnek támogatást, tehát sem egyéni vállalkozóként, sem egyszemélyes kft. vezetőjeként tiszteletdíjat önmaguknak nem tudnak elszámolni, illetve a támogatás terhére kizárólag számlás kifizetéseket teljesíthetnek.

A pályázati felhívás elérhetősége:

http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/oroksegvedelem_2_190429

További tájékoztatás a nemzeti kulturális alaptól kérhető, a pályázati kiírás tárgyában sem az önkormányzat, sem a polgármesteri hivatal nem illetékes.

 

(forrás: szentendre.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok