loader
NAV - ablak - Új ügyintézési lehetőség Szentendrén

NAV - ablak - Új ügyintézési lehetőség Szentendrén

Megnyílt ma a térség első NAV-ablaka, a szentendrei Kormányhivatalban, ezzel bővült az elintézhető ügyek lehetősége a magánszemélyeknek. A hivatalos átadó ünnepségen jelen volt Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselője, valamint Dr. Minya Mihály dandártábornok, a Pest megyei Nemzeti adó-és vámigazgatóság igazgatója.

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a térségben elsőként a NAV-ablak a szentendrei Kormányhivatalban, ahol magánszemélyek intézhetik adószámmal, kártyával és folyószámla egyenleggel kapcsolatos ügyeiket. "Egyszerűen, magas színvonalon kérhetnek tanácsot a területen élők idén januártól a NAV ablakban - mondta el megnyitó beszédében Tamásné Czinege Csilla, adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár. 

"Újra fel kellett építeni az állami szolgáltatási rendszert, hogy az ügyfelek egy helyen tudják ügyeiket intézni. 2010 után kezdett újraformálodni a szerkezet, amikor létrejöttek a kormányhivatalok" - mondta el Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott  köszöntőjében.

"Az állam bevételét jelentős mértékben meghatározzák az adók, ezért fontos a hozzájuk kapcsolódó ügyintézési rendszer egyszerübbé tétele" - a térség országgyűlési képviselője, Hadházy Sándor szerint.

Az új ügyintézési helyen az ügyfelek bejelenthetik adataik változását, leadhatják különféle nyomtatványaikat, kérelmeiket, bevallásaikat, kérhetnek csekket, nyomtatványokat, rendelkezhetnek állandó meghatalmazottjukról, és a NAV segítségével kijavíthatják, önellenőrizhetik a bevallásukat. Nemcsak a folyószámla aktuális állásáról, hanem szinte minden témakörre kiterjedő tájékoztatást kérhetnek és kaphatnak a NAV szakemberétől.

Az új ügykör elérhető a Szentendrei Kormányablakban,  a Járási Hivatal épületében, a Dózsa György út 8. szám alatt. A pontos nyitva tartás elolvasható a www.kormanyablak.hu weboldalon.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok