loader
Még mindig tilos a tűzgyújtás!

Még mindig tilos a tűzgyújtás!

A Pilisi Parkerdő újra fel szeretné hívni minden erdőlátogató figyelmét, hogy jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve parlag- és gazégetést is!

Az ősz beköszönte és az enyhébb időjárás ellenére sem csökken az erdőtüzek kockázata: péntek délután legalább 3 hektáron kapott lángra a Budaörsi-kopárokon található feketefenyves-állomány avarszintje, de a tűz időnként még a cserjeszintet is elérte. Az oltást a terepi viszonyok is nehezítették, amely során a katasztrófavédelem munkáját a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének munkatársai is segítették. A tüzet szombatra sikeresen eloltották, de az erdőrészletben és a faállományban keletkezett károk becslése folyamatban van.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kirándulás vagy családi piknik tervezése előtt mindenki tájékozódjon a tűzgyújtás lehetőségeiről, korlátozásairól! Az erdőtüzek 99%-át ugyanis gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan mi, emberek okozzuk. A Pilisi Parkerdő a honlapján, és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos, hasznos tudnivalókról részletesebben a www.erdotuz.hu oldalon is lehet tájékozódni. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom – mint a jelenlegi is – visszavonásig érvényes.
Forrás: parkerdo.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok

a