loader
Lezárult az ivartalanítási akció a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnél

Lezárult az ivartalanítási akció a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnél

Lezárult az ivartalanítási akció a Szentendrei Árávcska Állatvédő Egyesületnél. A kampány keretében Szentendrén és a környező településeken több mint 200 állatot ivartalanítottak, összesen 1,2 millió Forint támogatásból. Ez jó eredménynek számít a Menhely munkatársai szerint. 

Az ivartalanított állatok többsége, mintegy 65%-uk lakossági tulajdonban lévő házi kedvenc, 20%-uk menhelyi állat, míg közel 15%-uk külterületi befogásból érkezett.

A szervezet önkéntesei újabb akciót szeretnének indítani a közeljövőben, amint pályázati forrást találnak a célhoz.

Nehéz döntést jelenthet a tulajdonos számára a kutyák-macskák műtéti ivartalanítása, azonban a nem tenyésztési célból tartott egyedek ivartalanítása hasznos mind az állat, mind a gazdája számára.

Az ivartalanítás fő célja a rendszeresen jelentkező ivarzások és nem kívánatos párzások megelőzése. A véletlen párzások eredményeképpen a kidobott, kóbor állatok száma oly mértékben nő, amivel az állatvédő egyesületek és menhelyek képtelenek lépést tartani. Noha a gyógyszeres fogamzásgátlás, illetve vetéltetés is megoldható, ezek a beavatkozások a kutyák és macskák, ezáltal a gazdik számára is sok kellemetlen mellékhatással járhatnak.

 

 

 

 

Forrás: Szentendrei Árvácska Facebook; univet.hu

 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok