loader
Lezárult a bankkártyás csaló ügye

Lezárult a bankkártyás csaló ügye

A police.hu tette közzé, hogy a szentendrei rendőrök befejezték a vizsgálatát annak az ügynek, melynek gyanúsítottja más bankkártyával vásárolgatott.

 

A kártya jogos tulajdonosa 2020. január 21-én délelőtt meglepődve tapasztalta, hogy bár ő maga nem vásárol, mégis rövid időn belül több értesítést kapott arról, hogy valaki más viszont igen, mégpedig az ő kontójára. Amikor észrevette, hogy kártyája nincs a megszokott helyén, azonnal letiltatta azt, így pár tízezer forint kára keletkezett.

A szentendrei nyomozók a bejelentést követően azonosították a csalással gyanúsítható 19 éves szigetmonostori férfit, aki kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, panaszt nem tett. Elmondása szerint Szentendrén a Duna korzón sétálgatva találta a bankkártyát, és mivel amúgy is vásárolni szeretett volna, gondolkodás nélkül használta fel azt a fizetéshez, később pedig eldobta a bankkártyát.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a szükséges nyomozási cselekményeket befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok