loader
Közmeghallgatás - Kérdések és válaszok Szentendrével kapcsolatban

Közmeghallgatás - Kérdések és válaszok Szentendrével kapcsolatban

Elmondhatta mindenki a véleményét a várost érintő témákban tegnap délután, a közmeghallgatáson. Most kaptak válaszokat azok is, akik írásban tették fel kérdéseiket a képviselő-testület tagjainak. A 11-es út biciklis jel felfestésével kapcsolatban többen is felszólaltak.

Határozatképes volt hétfő délután a képviselő-testület a Városháza Dísztermében tartott közmeghallgatáson, a jegyző megállapítása szerint. Először az írásbeli kérdésekre válaszolt a polgármester, majd az ügyrend értelmében a jelenlévők tették fel kérdéseiket. 

Egy ügyrendi javaslat érkezett a kérdések és válaszok előtt, hogy mindenkinek legyen lehetősége egy percben reagálni a kérédsére adott válaszra. Elsők között a Budakalászt elkerülő úttal kapcsolatos önkrományzati összefogásról érdeklődött az egyik írásban hozzászóló. A 11-es úton kialakított kerékpáros nyomvonallal kapcsolatban több kérés is érkezett a városvezeőhöz. A polgármester válaszában elmondta, hogy nincs összefogás Szentendre, Pomáz és Budakalász városvezetői között, mivel az elkerülő út megépítése elsősorban a budakalásziakat érinti majd. A biciklis jel felfestéssel kapcsolatban Verseghi-Nagy Miklós elmondta, hogy a Magyar Közút minden vonatkozó jogszabályt betartott az útburkolati jelek felfestésénél, -majd tete hozzá a döntés meghozatalakor figyelembe kellett vennie a városvezetésnek, a kisebbségi és a többségi jogokat is. 3000 ember kérését nem lehet figyelmen kívül hagyni a polgármester szerint. Folyamatosan figyeli a hatóságokkal együtt a városvezetés, hogy milyen negatív vagy pozitív visszajelzések érkeznek, amik alapján, ha szükséges felülvizsgálják a korábbi döntést. 

Kátyúzás, területi besorolás is szóba került a közmeghallgatáson, ahol a honvédségi területről kiszíűrődő hanghatások szabályosságáról is kérdezték a polgármestert. Verseghi-Nagy Miklós válaszában elmondta, hogy a honvédségi lőtér hosszú idő óta a szabályoknak megfelelően működik. Pismány városrész üdülőövezeti besorolásával kapcsolatban kifejtette, hogy az ott lakók érdeke, hogy ne kapjon más besorolást a terület, ami beláthatatlan következményekkel járna. Az útfelújítással kapcsolatos konkrét válaszokra felkérte a városfejlesztési alpolgármestert.  A Barackos úti játszótér felújítására is kapott ígéretet a kérdések feltevője. 

 További részletek hamarosan.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok