loader
Kormányablak nyílt Tahitótfaluban

Kormányablak nyílt Tahitótfaluban

Közel 20 ezer környékbeli ügyintézést könnyíti meg az az új kormányablak, amely augusztus 26-tól fogadja az ügyfeleket Tahitótfaluban. Pest megye kilencedik integrált ügyfélszolgálatát Palich Etelka, a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkára, Tarnai Richárd kormánymegbízottal közösen adta át.

Palich Etelka beszédében kiemelte, a kormányzat legfontosabb célja, hogy az állampolgárok minél gyorsabban, minél magasabb színvonalon jussanak hozzá az állami szolgáltatásokhoz. A kormányablakok kialakítása is ezt a célt szolgálja – jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkára. Tarnai Richárd kormánymegbízott beszédében arra utalt, hogy a szabályokat életszerűen kell használni, Tahitótfalu példája azt mutatja, hogy a járási székhelyeken túl is létesülnek kormányablakok. Hadházy Sándor, országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, az állam célja, hogy közelebb vigye az állami szolgáltatásokat az itt élőkhöz. Sajtos Sándor Tahitótfalu polgármestere beszédében kiemelte, hogy az új kormányablak lényegesen megkönnyíti az ügyek intézést az itt élőknek.

Az átadást jelképező nemzeti színű szalagot Palich Etelka helyettes államtitkár, Tarnai Richárd kormánymegbízott, Hadházy Sándor a körzet országgyűlési képviselője és Sajtos Sándor polgármester vágta át.

A kormány mintegy 280-ra bővíti a kormányablakok számát. Minden megyei jogú városban, járásszékhelyen, kerületben, továbbá jó néhány településen, vasútállomáson és munkaügyi központban lehet majd kormányablakban intézni az ügyeket. Pest megyében jelenleg kilenc kormányablak működik, a tervek szerint 23-ra bővítik a megyei integrált ügyfélszolgálatok számát a jövőben.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok