loader
Kéményseprői, kémény-ellenőrzési ütemterv

Kéményseprői, kémény-ellenőrzési ütemterv

Közzétette a 2022. évi társasházi kéményseprői, kémény-ellenőrzési ütemtervet – az úgynevezett „sormunka” tervet – a BM Országos Katasztrófavédelem Kéményseprőipari Tevékenységet Ellátó Szervezete. Szentendrén a társasházak kéményeinek ellenőrzésére, szükség esetén tisztítására március 28. és július 29. között kerül sor.

A központosított kéményseprést, illetve a kémények ellenőrzését a társasházakban és lakásszövetkezeti lakóépületekben a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi, függetlenül attól, hogy az egyes lakások vagy önálló rendeltetési egységek milyen tulajdonban vannak.

A fűtőberendezések típusától függően az esedékes évi vagy kétévi ellenőrzésekre az ún. „sormunka” keretében, külön megrendelés nélkül kerül sor. A sormunka során a kéményseprőipari szervezet vagy szolgáltató tűzbiztonsági okokból ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzi ezt az ellenőrző tevékenységet. Az ellenőrzés kiterjed az ingatlanhoz tartozó kémény, illetve kémények, tartalékkémények, a bekötő- és összekötő elemek átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára.

További információ kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon érhető el.
BM Országos Katasztrófavédelem Kéményseprőipari Szervezetének 2022. évi Pest megyei sormunkaterve >>>

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok