loader
Karbantartás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás

Karbantartás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás

A Távfűtőmű 2018-ban is a TIGÁZ karbantartásához igazítja saját karbantartó munkálatait – közölte a Városi Szolgáltató NZrt. A munka 2018.06.05-én, kedden hajnali 03.00 órától 06.07-én, csütörtökön 18.00 óráig tart. Ebben az időszakban a melegvíz-szolgáltatás szünetel!

A távhőről szóló 2005. évi XVIII. törvény 40. § (1) bekezdése szerint a távhőszolgáltató jogosult az élet-, egészség- vagy a vagyonbiztonság veszélyeztetése, a szolgáltatói berendezés üzemzavara esetén, valamint más módon el nem végezhető munkák elvégzéséhez a távhőszolgáltatást – így a melegvíz szolgáltatást is – a szükséges legkisebb felhasználói körben és időtartamban szüneteltetni. A törvény (2) bekezdése szerint a távhőszolgáltató köteles az előre tervezhető karbantartási, felújítási munkák miatti szüneteltetés időpontjáról és várható időtartamáról az üzletszabályzatban vagy a szerződésben rögzített módon az érintett felhasználókat előre értesíteni.

A Távfűtőmű az idei évben is a TIGÁZ saját hálózatán történő karbantartás miatti, gázelvételhez igazítja saját, karbantartó munkálatait.

Ez leginkább a felhasználók érdekében történik, elsődlegesen szem előtt tartva, hogy éves szinten, az érintett lakosságnak csak egy rövidebb időszakban kelljen nélkülözniük a melegvíz szolgáltatást.

A karbantartási időszak:

2018.06.05-én, kedden hajnali 03.00 órától,

2018.06.07-én, csütörtökön 18.00 óráig tart.

Ebben az időszakban a használati melegvíz (HMV) szolgáltatás szünetel!

A karbantartás nem a kazánokra vonatkozik, hanem a fűtőmű fűtési rendszerére, csővezetékekre és leginkább az elzáró, szabályzó, szakaszoló szerelvényekre. A rendszerben hozzávetőlegesen 600 elzáró és szabályozó szerelvény van. A karbantartás során a teljes rendszert leállítjuk és leürítjük, különben a szerelvényeket nem tudjuk kicserélni. (Működés közben 5 bar nyomás és 60-110°C-os víz van a rendszerben.)

Célunk, hogy minél biztosabb és kielégítőbb szolgáltatást nyújtsunk a lakosság részére. Ehhez szükségesek a karbantartási munkálatok, melyhez kérjük a tisztelt lakosság türelmét és megértését.

Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.

Az FGSZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. értesítése szerint a Földgázszállító Zrt. (FGSZ Zrt.) karbantartási munkálatokat végez a Szentendre 2 gázátadó állomáson, ezért 2018. 06. 06-án 07:00 órától 20:00 szünetel a gázszolgáltatás Szentendrén, Budakalászon, Pomázon és Leányfalun.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok