loader
Karantén ellenőrzés

Karantén ellenőrzés

A karantén betartásának hatósági ellenőrzésében részt vesz a Szentendrei Rendészet. A városi intézményeknél meg kell oldani a karantén letelte utáni tesztelést. A Kulturális Központ épületeiben folyamatos a fertőtlenítés. Ezek voltak a főbb témák a Helyi Operatív Törzs október 5. ülésén. – Olvasható a város honlapján.

A Szentendrei Rendészet a Szentendrei Rendőrkapitánysággal együtt vesz részt a karantén betartásának hatósági ellenőrzésében.

Arról is tárgyaltak, hogy az egyes városi intézményeknél tesztelni kell karantén után.  A jelenlegi protokoll szerint a járványügyi megfigyelés alatt állónak, ha nincsenek tünetei, akkor 10 nap után, ellenőrző tesztelés nélkül mehet munkába, de ez némelyik munkakör esetében nem szerencsés.

Megkezdődött a PCR-tesztelés térítés függvényében a rendelőintézetben- közölte a SZEI vezetője, Dublinszi- Boda Péter. Erről értesítette a járás polgármestereit.

Lakatos Judit a Szentendrei Kulturális Központ vezetője elmondta, hogy a Kulturális Központ épületeiben sok gyermek tartózkodik a délutáni foglalkozásokon, ezért szükséges a nanotechnológiás fertőtlenítés bevezetése a Duna-partiMűvelődési házba.

A rendezvények megtartása nem kockázatmentes, habár a szabadtéren tartják védelmi szabályok betartása mellett, mégis elkerülhetetlen a közönség csoportosulása.

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kép forrása: doktor24.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok