loader
Hat óvodai csoportban is rendkívüli szünetet rendeltek el

Hat óvodai csoportban is rendkívüli szünetet rendeltek el

Pozitív lett a koronavírus tesztje több pedagógusnak is, a Hold utcai és a Vasvári Pál úti óvodákban. Az előbbiben négy, az utóbbiban kettő csoportban rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal. Hajnal Szilvia intézményvezető bejelentette az eseteket, és a szülőket is értesítette.

Az intézményvezetőnek két helyre kell bejelentenie a koronavírusos eseteket. A PMKH Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának a fertőzött, valamint a kontaktszemélyek nevét kell elküldenie, akik számára az osztályvezető, a megbízott tisztifőorvos rendeli el a karantént. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) is jelezni kell a kialakult helyzetet. Az EMMI dönt arról, hogy indokolt-e a rendkívüli szünet bevezetése, és amennyiben igen, úgy az Oktatási Hivatal jogosult azt elrendelni.

A Hold utcai esetet hétfőn jelentette be Hajnal Szilvia, a szülőket már másnap értesítette. Az Oktatási Hivatal szerdán érkezett levelében hirdette ki a leállást a Csiga csoportban, november 25-től december 29-ig. Mint kiderült, a december 29-i dátum hibás volt, erről ma egyeztetett a Hivatallal az intézményvezető. December 5-ig fog tartani az ügyeleti rend az óvodában, összevont csoportban legfeljebb 50 gyermek felügyeletéről tudnak majd gondoskodni. A fertőzött és kontaktszemélyekkel együtt 14-en kerültek karanténba.

A Vasvári Pál úton két kollégánál igazolódott be a pozitivitás szerda délután, ez a Cica és a Süni csoportot érinti. A szülőket itt is azonnal értesítette a vezető, valamint a kontaktszemélyeket felmentette a munkavégzés alól. A rendkívüli szünet itt is december 5-ig tart.

 

forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok