loader
Fülöp Zsolt: „Január 31-ig biztosan nem tudunk felelőséggel döntést hozni!”

Fülöp Zsolt: „Január 31-ig biztosan nem tudunk felelőséggel döntést hozni!”

Fülöp Zsolt: „Január 31-ig biztosan nem tudunk felelőséggel döntést hozni!”

 

Fülöp Zsolt Szentendre város polgármestere volt Január 13-án, hétfőn a TV Szentendre Hét embere című magazinműsorának vendége, ahol többi között szó volt a Képviselő-testület eddigi munkájáról, a 11-es út forgalomirányításáról és természetesen az EuroVelo6 kerékpáros hídról, amely Európai Uniós támogatásból valósulna meg. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a korábbi önkormányzattal tartotta a kapcsolatot, így amikor az új városvezetést megkereste az állami cég a beruházással kapcsolatban már ott tartott a folyamat, hogy döntéshozatalra kérték Szentendre vezetőit a híd helyszínével kapcsolatban.

pr-hid.png

kép forrása: szimon.hu

 

A tervezés során különböző hídhelyszínek is szóba jöttek. Azonban jelenleg csak a Határcsárdánál létesítendő híd rendelkezik érvényes környezetvédelmi engedéllyel.  A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. további két helyszínt is lehetségesnek tart Szentendre Belvárosának északi részén, a Pásztor rév, illetve a Rév utca térségében, míg a Belváros, illetve a Duna korzó forgalmát kevésbé terhelő déli hídhelyszín vizsgálatától elzárkózik, arra hivatkozva, hogy ennek a helyszínnek a választása a projekt tervezett ütemtervét veszélyeztetné, és végső soron az uniós forrás elvesztését okozná.

Az eredeti ütemterv viszont már most borulni látszik, hiszen Fülöp Zsolt azt mondta, hogy január 31-ig biztosan nem tudnak felelősséggel döntést hozni. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pedig ezt a határidőt adta a városnak a projekt időbeni megvalósulása érdekében. A polgármester és a képviselők egyet értettek abban, hogy elsődleges a lakosság tájékoztatása és bevonása, így már az előző héttől kezdve a 11-es út mellett 2 hídmolinóval is találkozhatnak a szentendreiek, de még további plakátok kihelyezése is folyamatban van, felhívva a beruházásra a lakosság figyelmét. Emellett egy 12 oldalas „hídújság” is segíteni fogja a probléma feltárását, facebook kampány is várható az Önkormányzat részéről, valamint több lakossági fórumot is tart majd a városvezetés azért, hogy az EuroVelo6 kerékpáros hídról valóban egy közös döntés születhessen.

 

 

kép forrása:korvasut.blog.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok