loader
Forgalmi hatástanulmány miatt kezdenek adatgyűjtésbe a 11-es főúton

Forgalmi hatástanulmány miatt kezdenek adatgyűjtésbe a 11-es főúton

A 11-es projekt egy forgalmi hatástanulmány, melyhez szeptember 8-án indul az adatgyűjtés, amelyet egyetemista diákok végeznek. Ennek során a 11-es út Szentendrén átvezető szakaszán elkezdik mérni a forgalmat. A projektben a városban közlekedők közreműködésére is számít Szentendre önkormányzata.

 

A projekt egy forgalomszimulációs modellezés, három szakaszban történik:

1. forgalomszámlálás, 2. applikáció 3. problématérkép. Az első szakasz tehát szeptember 8-án, forgalomszámlálással indul.

A modellezéshez elengedhetetlen a forgalmi adatok és forgalmi áramlatok pontos, részletes ismerete. A forgalomnagyság értékeinek meghatározása mellett nagyon fontos sok más egyéb adat részletes felvétele és vizsgálata is: pl. a sorfelépülés, sorhossz, eljutási idők értékei.

Ezen részletezettség és pontosság eléréséhez az alábbi módszereket alkalmazzák:

-Hagyományos csomóponti és keresztmetszeti számlálások

-Járműkategóriák megoszlásának vizsgálata

-A forgalom időbeni lefolyásának elemzése

-Településen áthaladó forgalmi volumen felvétele

-Forgalomszámláló detektorok adatainak feldolgozása

A forgalmi adatfelvételek során a MŰISZ Iskolaszövetkezet alkalmazásában álló mérőbiztosok a rendszámokat rögzítik annak érdekében, hogy a településen áthaladó forgalom volumene pontosan meghatározható legyen. Mindezekkel egyidőben, a csúcsidőszaki forgalmi terhelés mérését a 11-es út városi csomópontjaiban kézi forgalomszámlálással végzik, melynek során kizárólag anonimizált adatgyűjtés történik.

A felmért adatok alapján egy forgalmi modell és tanulmány készül. A tanulmány célja a 11-es út átvezető szakaszán javasolt fejlesztések forgalomra gyakorolt hatásainak elemzése, a szentendrei lakosság igényeinek lehető leghatékonyabb és forgalmi szempontból legbiztonságosabb kiszolgálása.

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok