loader
Fokozott adóellenőrzést tart az önkormányzati adóhatóság

Fokozott adóellenőrzést tart az önkormányzati adóhatóság

Az építményadó, a magánszemélyek kommunális adója, a telekadó és a talajterhelési díjfizetés adatbejelentési kötelezettségek teljesítését ellenőrzi februártól az önkormányzat Adóhatósága. - jelent meg a város hivatalos weboldalán. A cikkben azt írják, hogy a fokozott ellenőrzésre a 2021. évi adóellenőrzési tervben foglaltak szerint kerül sor.

Az önkormányzati Adóhatóság felhívja a figyelmet arra, hogy külön adatbejelentő formanyomtatványon vagy elektronikusan kell bejelenteni az egyes adónemeket érintő változásokat.
Tehát nem elég a tulajdon változás ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetése, vagy az adás-vételi szerződésnek, illetve a változásra vonatkozó tájékoztató e-mail elküldése az Adóirodának.

Az elmaradt adatbejelentési kötelezettségüket legkésőbb az első felhívásra teljesítőknek nem kell mulasztási bírsággal számolniuk.

Az Adóiroda részletes tájékoztatója az adóellenőrzésről >>

Elektronikus adatbejelentés: az Önkormányzati Hivatali portálon az ügyindítás menüpontban az adóügyek ágazatra keresve >>
A nyomtatványok cikkünk végén található linkekről tölthetők le.

Az egyes adónemekről, az adókötelezettség megszűnéséről/keletkezéséről, az adatbejelentés benyújtásáról, nyomtatványokról itt talál részletes tájékoztatást >>

Az Adóiroda elérhetőségei:
Cím: 2000 Szentendre, Városház tér 3.
Ügyfélfogadás: Hétfő: 13:00-17:00 Szerda: 09:00-12:00 és 13:00-16:00
Telefonszám: +36 26/300-407
Email: ugyfelszolgalat@szentendre.hu

Adatbejelentő nyomtatványok innét tölthetők le:
Építményadó adatbejelentő formanyomtatvány >>
Magánszemélyek kommunális adója adatbejelentő >>
Telekadó >>
Talajterhelési díj adatbejelentő >>

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok